Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Het is verstandig om je hypotheekvoorwaarden af en toe tegen het licht te houden. Soms kun je je woonlasten namelijk flink verlagen, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten. Hoe dat in zijn werk gaat (en wat jou dat oplevert), zoeken we graag voor je uit.

Een hypotheek oversluiten betekent: je sluit een nieuwe hypotheek af, maar dan tegen betere voorwaarden. Vaak ga je het geld lenen tegen een lagere rente, waardoor je dus op termijn geld bespaart. Of je wacht het einde van de huidige rentevaste periode niet af en zet de rente nu voor een langere periode vast om meer zekerheid te krijgen.

Let op: boeterente: Natuurlijk kijken we ook of het vervroegd aflossen van je hypotheek een boete met zich meebrengt. Je huidige hypotheekverstrekker heeft daar voorwaarden voor. Krijg je een boete bij een vervroegde aflossing? Dan nemen we dat natuurlijk mee in onze overweging of het slim is om over te sluiten.

Een nieuwe hypotheek tegen betere voorwaarden

 

Goed om te weten: vaak verwerken we de boeterente in je nieuwe maandlasten. Je betaalt de boeterente dus in maandelijkse termijnen automatisch terug.

Dit gaan we samen bespreken

Vragen die belangrijk zijn bij het oversluiten:

  • Moet ik mijn nieuwe hypotheek afsluiten bij dezelfde hypotheekverstrekker?
  • Is het slim om de nieuwe hypotheek bij een andere partij onder te brengen?
  • Wat betekent oversluiten nog meer (behalve lagere maandlasten)?
  • Hoe ziet de nieuwe rentevastperiode eruit?
  • Kan ik mijn hypotheek meteen ook verhogen, bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren of mijn huis te verduurzamen?

Net als bij veel andere woonzaken, vraagt een hypotheek oversluiten altijd om begeleiding op maat. Laat onze erkende financieel adviseurs berekenen of jouw hypotheek oversluiten gunstig is. Wij gaan graag voor je aan de slag!

Waar kunnen
we je bij helpen?

Afspraak maken

Contactgegevens