besparen op je
hypotheeklasten?

Wist je dat je geld kunt besparen met het laten taxeren van jouw woning?

Maar hoe kan het nou dat je minder rente kunt gaan betalen met het laten uitvoeren van een taxatie? Dat zit zo. Veel huiseigenaren die geen hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, betalen een zogenoemde risico-opslag op hun hypotheekrente. Die is afhankelijk van de hoogte van de hypotheek en de waarde van het huis. Kort gezegd: hoe meer je huis waard is ten opzichte van de hypotheekschuld, hoe minder risico-opslag je betaalt.

Stel dat je in 2020 een huis hebt gekocht voor € 375.000 en toen ook een hypotheek hebt afgesloten voor dat bedrag. Dan kan het zomaar zijn dat je 0,45% – of meer – extra hypotheekrente moet betalen. Zou je huis nu 20% meer waard zijn, dan wordt de risico-opslag met misschien wel 0,15% verlaagd. Op een hypotheek van € 375.000 kun je dan dus bruto € 560 per jaar besparen!

Er zijn geldverstrekkers die automatisch de risico-opslag aanpassen aan de actuele verhouding tussen jouw lening en je woningwaarde. Maar vaak moet je de bank zelf vragen om die opslag te verlagen. Jouw hypotheekaanbieder zal je dan vragen om een taxatierapport.

Klinkt interessant?

Ben jij benieuwd of – en hoeveel – jij kunt besparen op jouw hypotheekkosten nu jouw woningwaarde een stuk kan zijn? Onze hypotheekadviseurs rekenen dit graag voor jou uit in een vrijblijvend gesprek.

Geven onze adviseurs aan dat het voor jou voordelig kan zijn een nieuwe taxatie van jouw woning te laten maken? Dan kunnen wij dit uiteraard voor jou doen! Voor een eenmalig actietarief van €650,00 (welke vaak ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn) kunnen wij binnen een week een gevalideerd taxatierapport bij je aanleveren. Hierna kan je hypotheekverstrekker je hypotheekrente kosteloos aanpassen én kun je dus mogelijk per direct minder hypotheekkosten betalen.

Meer informatie

Bang voor een addertje onder het gras? Dat hoeft niet. Hypotheekverstrekkers adverteren zelf niet over deze kans, maar hij is er dus wel! En wij helpen je graag om ‘m te benutten. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Liever zelf contact met ons opnemen? Dat kan via 0412 63 29 28 of taxatie@krabben.nl. 

Ja, ik heb interesse, neem contact met mij op

* Verplichte velden

Kirsi van der Wielen

Kirsi van der Wielen

Assistent taxateur wonen

Ryon Busser

Ryon Busser

Erkend financieel adviseur Oss en Uden