financiële
scan

Wonen

Wat is een financiële scan?

Als je een nieuwe woning koopt dan wil je graag van tevoren weten of dit financieel haalbaar is. Dat geldt voor jou als koper, maar ook de verkoper heeft graag deze zekerheid. Daarom kun je bij ons een financiële scan uit laten voeren. Dit geeft jou en de verkoper meer kans voor een geslaagde (ver)koop of een toewijzing voor een nieuwbouwwoning.

Wij controleren in een oriënterend gesprek wat jouw maximale hypotheek is. Dit doen wij op basis van documenten die je meeneemt naar dit gesprek. Denk aan een werkgeversverklaring, loonstrook, gegevens huidige hypotheek, overzicht BKR etc. Vervolgens maken wij een document op waarin we aangeven dat wij jouw financiële situatie in kaart hebben gebracht en dat je in staat bent om de woning te kopen. Dit geeft de verkoper of projectontwikkelaar wellicht het laatste zetje om voor jou te kiezen.

Een financiële scan is natuurlijk geen officieel akkoord van de bank, maar het geeft je wel een goede indicatie of de aankoop van een nieuwe woning succesvol kan worden afgerond.