Als eerstejaarsstudent Junior Accountmanager weet Simon van Rossem (18) nog niet wat hij later wil worden. Maar een toekomst in de makelaardij? Dat lijkt hem wel wat. Zéker nu hij tien weken stage heeft gelopen op ons kantoor. “Ik heb overal van mogen proeven. En dat smaakte goed!”

 

 

 

 

“Heidi Oosterveen zet het belang van onze studenten écht voorop als ze stagelopen.” Aan het woord is stagebegeleider Jacqueline Mulders van De Leijgraaf. Net als haar leerlingen is ze zeer tevreden over Van der Krabben als leerbedrijf. “Ze schaven aan hun verkooptechniek, maar leren ook dat je een bedrijf met z’n allen maakt. Dat is superbelangrijk en heel waardevol.”

Vertel eens Jacqueline, hoe populair is een stageplek bij Van der Krabben?

“Regelmatig heb ik studenten in de klas die voor junior accountmanager leren. Die willen héél graag stagelopen bij Van der Krabben Makelaardij. Vaak willen ze na hun mbo-opleiding doorleren, omdat ze bijvoorbeeld zelf makelaar willen worden. Elke periode staat er wel weer eentje te springen.”

“Omdat we onze studenten opleiden voor een B2B-beroep, lijkt een makelaarskantoor misschien niet ideaal als leerbedrijf. Maar we vinden het heel belangrijk dat een stage aansluit bij de interesse van de student. Eerste- en tweedejaarsstudenten mogen dus ook kiezen voor een leerperiode bij een makelaarskantoor. En bij Van der Krabben krijgen ze daar zeker geen spijt van!”

Wat maakt ons dan tot een geschikt leerbedrijf?

“Ons uitgangspunt bij elke stageplek is dat de werkprocessen binnen het bedrijf goed aansluiten bij de opleiding van de student. Als een stageplek door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is erkend als leerbedrijf, zit dat sowieso goed. De steun en begeleiding vanuit het leerbedrijf maakt dan het grootste verschil.”

“Bij Van der Krabben zit dat wel goed. Studenten mogen veel mee op pad, bijvoorbeeld tijdens de bezichtigingen van een woning. Dan krijgen ze de kans om een woordje te doen. Dat is waardevol, want verkooptechnieken moet je oefenen in de praktijk. Als interne stagebegeleider bespreekt Heidi die verkoopgesprekken ook serieus na, zodat studenten meteen leren wat ze nog kunnen verbeteren.”

Tot slot: hoe blikken de studenten doorgaans terug op hun stage?

“Ze komen stuk voor stuk enthousiast terug op school. Wat ik merk, is dat ze écht mogen meedraaien in jullie team. Hierdoor weten ze na afloop van hun stage dat je een bedrijf met z’n allen maakt. Vaak hoor ik studenten aan het einde van hun stage bij Van der Krabben in de wij-vorm praten. Zo van ‘wij verkopen huizen, en dat doen we zus en zo’. Dan weet ik automatisch: die hebben van alles geleerd.”