11 tips voor je bezichtiging

Wonen
1. Checklist

Maak voorafgaand aan de bezichtiging een checklist van belangrijke aspecten waar je op wil letten, zoals de staat van de woning, de buurt, de omgeving enzovoort.

2. Neem iemand mee

Het is altijd handig om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld een vriend of familielid, om een objectieve blik te hebben en eventueel vragen te stellen.

3. Wees op tijd

Zorg dat je op tijd bent, zodat je voldoende tijd hebt om het huis grondig te bekijken en vragen te stellen. Vaak hebben we een volle agenda bij Van der Krabben. We plannen je bezichtiging ruim in, om vervolgens vaak meteen weer snel door te gaan naar onze volgende afspraak.

4. Omgeving

Let niet alleen op het huis zelf, maar ook op de straat en de wijk. Zijn er voorzieningen in de buurt die belangrijk voor je zijn? Is het rustig of juist druk? Rij altijd voordat je een bezichtiging inplant langs de woning waarin je geïnteresseerd bent om een eerste indruk op te doen. Wij gaan als makelaar graag met je kijken, maar als je op voorhand de omgeving en het straatbeeld niet kent, is het belangrijk dat je vooraf even gaat kijken of het je bevalt.

5. Staat van het huis

Kijk goed naar de staat van het huis. Zijn er gebreken of mankementen die je opvallen? Zijn er reparaties nodig? Vraag onze makelaar die je dat prima kan vertellen.

6. Geschiedenis

Vraag de makelaar of de verkoper naar de geschiedenis van het huis. Wat is de bouwjaar is het huis en zijn er grote reparaties of verbouwingen uitgevoerd?

7. Is dit jouw nieuwe thuis?

Probeer de woning voor te stellen als jouw nieuwe thuis en bedenk of het voldoet aan jouw wensen en behoeften.

8. Aantekeningen

Maak tijdens een bezichtiging aantekeningen. Dit kan helpen om later alles nog eens rustig na te lezen en te vergelijken met andere huizen die je hebt bezocht. Je kunt je ook nog verder verdiepen in de woning door gebruik te maken van de unieke site van elke woning die we bij Van der Krabben maken. Hierin staat nog extra informatie over de woning, de ligging en de woonomgeving. (voorbeeld: www.straatnaam1234.nl)

9. Energiezuinig

Vraag naar de energiezuinigheid van de woning. Hoe is de woning geïsoleerd? Zijn er zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen genomen? Informeer ook naar het energielabel. Onze makelaars weten je uitgebreid daarin te informeren.

10. Realistisch

Wees realistisch en laat je niet te veel meeslepen door emoties. Denk goed na over de voor- en nadelen van de woning en maak een weloverwogen beslissing. Zijn er genoeg pluspunten? En zijn de minpunten op te lossen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken. Er zal altijd wel iets zijn wat je anders zou willen maar het moet wel jouw droomhuis zijn of worden.

11. Vragen staat vrij

Heb je na een bezichtiging nog vragen over woning stel deze dan gerust aan onze makelaar. Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar via mail, telefoon en op onze kantoren in Oss en Uden.