zakelijke
hypotheek

Zakelijk

Hoe vraag ik een zakelijke hypotheek aan?

Stel je voor. Je bent een ondernemer die geïnteresseerd is in de koop van een bedrijfspand. Voor de koop van dit bedrijfspand is het nodig om een hypotheek aan te gaan. Je vraagt je of hoe dit in werking gaat en of het proces anders is dan bij een hypotheekaanvraag voor een woning. In dit artikel wordt een stappenplan gepresenteerd zodat jij precies weet hoe jij je zakelijke hypotheek aanvraagt.

Stap 1 – Het maken van een plan

Alles werkt beter in het leven met een plan. Een goede voorbereiding kan je helpen met je zakelijke hypotheekaanvraag. Heb je al rondgekeken naar bedrijfspanden die aan jouw wensen voldoen? Heb je al nagedacht of je verbouwingen wil/moet laten plaatsvinden bij deze bedrijfspanden? Dit soort situaties hebben onder meer invloed op jouw zakelijke hypotheekaanvraag.

Stap 2 – Vergelijken van zakelijke hypotheken

Pas als je een plan hebt gemaakt kun je beginnen met het vergelijken van zakelijke hypotheken. Welke soort hypotheek past het beste mij? Welk rentetarief staat hier tegenover? Uit welke hypotheekverstrekkers kan ik kiezen? Wij beantwoorden deze vragen en meer graag in een adviesgesprek.

Stap 3 – Een offerte aanvragen

Als het vergelijkingsproces achter de rug is, kan je offertes aanvragen bij hypotheekverstrekkers. Banken maken meestal gebruik van een kredietaanvraagmodule. Hierin wordt gevraagd naar jouw persoonlijke- en bedrijfsgegevens. Afhankelijk van welke fase jij je bevindt in het ondernemerschap kan de bank nog om aanvullende documenten vragen. Je kunt je vast voorstellen dat bedrijven die net opgestart zijn nog niet kunnen bewijzen dat ze al voor langere perioden hypotheekbetalingen hebben gedaan.

Stap 4 – Een afspraak maken met een bedrijfsadviseur

Nadat persoonlijke- en bedrijfsgegevens opgestuurd zijn, worden deze beoordeeld door de hypotheekverstrekker. Als alles goedgekeurd is, belt de verstrekker om een afspraak te maken met een bedrijfsadviseur. De adviseur komt dan bij je langs op de zaak of er wordt een videogesprek georganiseerd. Samen bespreken jullie het ondernemingsplan en de aanvraag voor een zakelijke hypotheek.

Stap 5 – Goedkeuring bedrijfsadviseur

Als de bedrijfsadviseur ook akkoord is met het plan wordt de hypotheek goedgekeurd. De hypotheekverstrekker neemt dan weer contact op om alles te ondertekenen. Hierna is de hypotheek officieel en kan je meteen aan de slag gaan.