Van beschikbaar tot verkocht

Zakelijk

Van beschikbaar tot verkocht: de reis door vastgoed statussen

Op Funda in Business worden verschillende transactie statussen weergegeven. Maar wat betekenen deze statussen eigenlijk? In deze gids nemen we u mee door de essentie van elke status, zodat u vol vertrouwen kunt navigeren door het diverse aanbod.

Wat betekend welke status?

Beschikbaar: De status "Beschikbaar" duidt erop dat het pand momenteel beschikbaar is voor verkoop of verhuur. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend informatie opvragen of een bezichtiging regelen om te beoordelen of het pand aan hun specifieke eisen voldoet.

Onder Bod: Wanneer een pand de status "Onder Bod" heeft, betekent dit dat er een serieus bod is uitgebracht door een potentiële koper of huurder. Hoewel bezichtigingen nog steeds mogelijk zijn, worden er actieve onderhandelingen gevoerd met de huidige geïnteresseerde partij.

Onder Optie: In de fase "Onder Optie" heeft een potentiële koper of huurder het recht om het pand te kopen of te huren tegen vastgestelde voorwaarden. Dit geeft hen extra tijd om weloverwogen beslissingen te nemen zonder het risico dat het pand aan anderen wordt toegewezen. In de meeste gevallen worden bezichtigingen hier "On Hold" gezet.

Verkocht/Verhuurd Onder Voorbehoud: "Verkocht/Verhuurd Onder Voorbehoud" geeft aan dat er overeenstemming is bereikt over de verkoop- of verhuurvoorwaarden, maar dat de definitieve transactie nog niet is afgerond. Mogelijk zijn er nog enkele voorwaarden die moeten worden vervuld.

Verkocht/Verhuurd: Bij de status "Verkocht/Verhuurd" is de transactie voltooid en is het pand niet langer beschikbaar. Dit is het stadium waarin felicitaties op hun plaats zijn gekomen.