Eric en Femke aan het woord

Wonen Verhaal
Mei 2023

“We hebben steeds een enorme betrokkenheid gevoeld”

De nieuwbouwwoningen in Oijense Zij Noord schieten als paddenstoelen uit de grond. In juni trekken Eric en Femke in hun nieuwe woning aan de rand van Oss. Die kochten ze al in 2021, dus ze moesten geduldig zijn. Oók als het gaat om de verkoop van hun huidige huis. “Van der Krabben heeft ons fantastisch geholpen met alle vragen en uitdagingen die op ons zijn afgekomen.”

Eric en Femke wonen al jaren aan het Toernooiveld. Aan de noordzijde van Oss, samen met hun twee dochters. “Er is in Oss geen fijnere plek om te wonen”, aldus Eric. “De omgeving is kalm en groen, de sportvelden van MHC zijn dichtbij en de meiden hebben het goed naar hun zin op school.” Het gezin wilde dus absoluut niet weg uit deze wijk. Tegelijkertijd wilden ze wél heel graag een volgende stap maken. “Het liefste naar een nieuwbouwwoning, want die kun je grotendeels naar eigen wens inrichten”, aldus Eric. “Dus toen we hoorden over de komst van Oijense Zij Noord – een paar honderd meter verderop – waren we meteen enthousiast.”

Connectie

Het stel zocht contact met het makelaarskantoor dat hun favoriete nieuwbouwwoning verkocht: Van der Krabben Makelaardij. “Vroeger was ik bevriend met de zoon van Jan van der Krabben”, vertelt Eric. “Dus ik kwam daar geregeld over de vloer. Ervaringen met het makelaarskantoor had ik nog niet. Maar mijn gevoel bij Van der Krabben is door die oude connectie altijd positief geweest.”

“We waren best een beetje sceptisch”

 

Dat positieve gevoel werd bevestigd toen makelaar Ralph voor het eerst op bezoek kwam. “Het klikte meteen”, aldus Femke. “Dat was fijn, want we waren best sceptisch over onze kansen. Want het is een gewilde buurt en er was veel belangstelling voor relatief weinig woningen. Gelukkig vond Ralph meteen dat we er vertrouwen in moesten hebben. Zéker als we ons goed zouden voorbereiden.”

Financiële scan

Ralph adviseerde bijvoorbeeld om op voorhand een hypotheekgesprek met hypotheekadviseur Ryon te maken. Zodat de bouwer van de woningen meteen wist dat Eric en Femke serieus geïnteresseerd waren. “We hebben dus meteen een gesprek met Ryon ingepland voor een financiële scan”, aldus Femke. “De woningen werden toegewezen op basis van loting, superspannend dus. Terwijl we op vakantie waren, belde Ralph ons op: we waren ingeloot! Dat is nu twee jaar geleden, een heel mooie dag.”

Huis verkopen

Maar… er was ook werk aan de winkel. Zo moesten Eric en Femke hun woning aan het Toernooiveld natuurlijk verkopen. Maar via welke makelaar? En op welk moment precies? Ook daarvoor schakelde het stel de hulp in van Ralph. “Vanwege het fijne contact met Ralph – en met nieuwbouwspecialist Heidi – besloten we meteen om ons huis te verkopen via Van der Krabben. Eerst in de stille verkoop, want we wilden voorlopig nog even in ons huis blijven wonen. Dat leverde nog geen koper op. Maar die kwam gelukkig snel toen we de woning afgelopen maart ‘open’ in de markt zetten.”

Uitgedokterd plan

Die snelle verkoop was geen toeval. Ralph had voor Eric en Femke namelijk een uitgedokterd plan. “Hij heeft alle tijd genomen om ons huis te bekijken”, aldus Eric. “Ook twee van zijn collega’s kwamen een kijkje nemen. Een slimme zet, want die hebben natuurlijk weer andere potentiële kopers in hun portefeuille.”

“Over álle aspecten van de verkoop werd goed nagedacht”

 

Om hun woning zo goed mogelijk te presenteren, kwam ook een styliste langs, vertelt Femke. “Die kijkt met een heel andere bril naar je eigen huis. Ze gaf handige tips waar we veel aan hebben gehad. Verder zijn de foto’s van een woning superbelangrijk. Dat liep ook allemaal via Van der Krabben en leverde perfecte plaatjes op. Over álle aspecten van de verkoop werd dus goed nagedacht.”

Kijken is kopen

Binnen een week verkochten Eric en Femke hun huis. “De eerste kijkers werden de kopers”, lacht Eric. “Het waren serieuze belangstellenden die hun zaken goed op orde hebben: ze stonden in het zoekersbestand bij Van der Krabben, dus dat heeft zeker bijgedragen aan de snelle verkoop.” Heel prettig voor Eric en Femke, want daarmee viel er toch een kleine last van hun schouders.

En dus kon de volledige focus op het nieuwbouwhuis in Oijense Zij Noord. “Heidi heeft ons begeleid bij de keuzes die we moesten maken”, aldus Femke. “En dat waren er nogal wat!” Ze gingen over de indeling van het huis, maar bijvoorbeeld ook over duurzaamheid. Femke: “Alles is straks helemaal van deze tijd en klaar voor de toekomst. Precies zoals we het voor ons zagen toen we droomden over onze nieuwe stek.”

Betrokkenheid

Of Eric en Femke andere kopers of verkopers zouden adviseren om Van der Krabben in te schakelen? Dat is een understatement. “Zonder enige twijfel”, aldus Eric. “We zijn steeds perfect geadviseerd en de makelaars waren heel makkelijk bereikbaar. En misschien nog wel belangrijker: we hebben steeds een enorme betrokkenheid gevoeld. Ralph, Ryon en Heidi waren echt met ons begaan. Superpositief dus!”

Waar kunnen we je bij helpen?

Waar kunnen
we je bij helpen?

Afspraak maken

Contactgegevens