Geen vierkante meters, maar een zakelijk thuis

André Louwers en Onno Ernst: samen zijn ze de specialisten op het gebied van bedrijfsonroerendgoed (BOG) bij Van der Krabben Makelaardij. Nu André sinds januari geen aandeelhouder meer is, leidt Onno deze afdeling, die inmiddels uit vijf medewerkers bestaat. Met op de achtergrond: André én een kleurrijke giraffe…

Begin 2021 kondigde André zijn afscheid aan als aandeelhouder bij Van der Krabben, onder andere met een uitgebreid interview op de website van het kantoor. Een kanttekening in zijn verhaal viel meteen op: hij blijft zich ook de komende jaren ‘bemoeien’ met een aantal specifieke projecten.

“Onze BOG-afdeling is daarvan het beste voorbeeld”, vertelt André. “Om onze klanten nog beter te servicen, hebben we hier enkele jaren geleden een specifieke afdeling voor opgezet. Onno voert die afdeling aan en is het aanspreekpunt voor onze klanten. Daarbij wordt hij ondersteund door mij en een BOG-afdeling van vijf collega’s.”

Zakelijk (t)Huis

Voor ondernemers is het een voordeel dat Van der Krabben Makelaardij naast de zakelijke markt ook de particuliere markt bedient. Onno: “Als ondernemer breng je een groot deel van de dag op je werk door. Dan is het wel zo plezierig als je je daar volledig thuis voelt. Het gaat in onze visie dus niet (alleen) om vierkante meters en parkeerplaatsen, maar vooral om de vraag: voelt dit als een zakelijk thuis? En: komen mijn medewerkers en ik hier tot ons recht? Dat aspect speelt een belangrijke rol in onze aanpak.”

Giraffe

Maar hoe zit het dan met die giraffe op de achtergrond? André lacht: “Die staat er natuurlijk niet zomaar. Een giraffe bewaart altijd het overzicht, kijkt voortdurend vooruit, slaapt maar vier uur per etmaal, heeft een groot hart en durft zijn nek uit te steken. Veel overeenkomsten met de ondernemer dus. En ik durf wel te zeggen dat wij die ondernemer als geen ander kennen. Met elkaar maken we van de zoektocht naar een nieuwe bedrijfsruimte een mooi avontuur, dat eindigt in een zakelijk thuis.”