“Aan alles voel ik dat ik dit wil blijven doen”

Over een toekomst in de makelaardij had Olaf Zonnenberg nooit nagedacht. Maar toen Harm van der Pas hem na een hockeywedstrijd over het vak vertelde, werd hij nieuwsgierig. Twee jaar later is de 23-jarige Ossenaar druk bezig met zijn opleiding en maakt hij vlieguren als assistent-makelaar. Hoog tijd voor een gesprek met de ruwe diamant van ons kantoor.

Ben je toch maar mooi even gescout langs het hockeyveld…

“Haha, dat klinkt wel goed, hè? Harm en ik spraken elkaar zo nu en dan in het clubhuis. En hij had al eens vaker gezegd dat hij in mij een makelaar zag. Eerlijk gezegd wist ik helemaal niks van het vak, maar ik dacht: kennismaken kan geen kwaad. Achteraf ben ik blij dat ik dat heb gedaan, want dit vak is echt iets voor mij.”

Waarin zit ‘m dat precies?

“Om te beginnen heb ik commerciële economie gestudeerd, dus ik vind het leuk om iets te verkopen. Daarnaast heb ik een natuurlijke drive om er altijd het beste van te maken. Maar veel belangrijker nog: als makelaar ben je de hele dag druk met mensen. Het sociale aspect spreekt me heel erg aan.”

Olaf"Iedereen staat open voor elkaars ideeën en adviezen; dat vind ik heel positief."

Hoe zou je jouw stijl als makelaar omschrijven?

“Ik ben een sociale professional die graag een band opbouwt met kopers en verkopers. Bovendien ben ik in Oss opgegroeid, waardoor ik hier veel mensen ken. In de korte tijd dat ik bij Van der Krabben werk, heb ik al gemerkt dat een groot netwerk vaak het verschil maakt. Bekenden en onbekenden die op zoek zijn naar een huis weten me al te vinden.”

Geldt dat ook voor je collega’s?

“Absoluut! We hebben een heel gezellig en hecht team. Iedereen staat open voor elkaars ideeën en adviezen; dat vind ik heel positief. Ook buiten werktijden trekken we regelmatig met elkaar op. Dat doe je natuurlijk alleen als je het oprecht goed met elkaar kunt vinden…”

Tot slot: wat doet Olaf over vijf jaar?

“Dan ben ik ‘echt’ makelaar op ons kantoor en kan ik alles wat een goede makelaar moet kunnen. Wie had dat gedacht na zo’n onschuldig gesprekje langs het hockeyveld… Mijn werk daagt me uit, het kantoor is prachtig en ik heb een fijne klik met al m’n collega’s. Aan alles voel ik dat ik dit wil blijven doen.”