Hij is pas 28, maar maakt al vijf jaar deel uit van ons team: kandidaat register-makelaar/taxateur Tim Otten. Waarom hij het zo naar zijn zin heeft? Vanwege het beregezellige team natuurlijk. Maar ook doordat hij met zoveel verschillende klanten kan optrekken.

 

“Fijne collega’s zijn voor mij heel belangrijk”

Je woont in Sint-Oedenrode. Hoe kom je dan in Oss terecht?

“Simpel: na mijn opleiding wilde ik heel graag aan de slag bij een groot makelaarskantoor. Maar in Sint-Oedenrode, een dorp met 18.000 inwoners, zijn die er niet. Bij die makelaars zou ik in een klein team terechtkomen, terwijl ik juist op zoek was naar dynamiek en een leuke club collega’s. Toen ik verder ging kijken, kwam ik al snel bij Van der Krabben uit.”

Dus wij zijn de leuke club die je zocht?

“Zonder gekheid, ik vind plezier in mijn werk heel belangrijk. Dat betekent: niet de hele dag op kantoor of in de boeken, maar ook onderweg zijn en veel met mensen werken. Leuke klanten, maar ook fijne collega’s zijn voor mij heel belangrijk. Ook kun je in een groter team van elkaar leren. Het leuke is dat iedere makelaar weer anders te werk gaat.”

Tim OttenIn feite ben je als makelaar een echte dienstverlener: ik ben tevreden als mijn klant dat is.

Wat is jouw stijl?

“Mensen blij maken met een goede aan- of verkoop. In feite ben je als makelaar een echte dienstverlener: ik ben tevreden als mijn klant dat is. Daarbij schetsen wij de kaders vanuit onze expertise en ervaring. En we adviseren over welke route de meeste zekerheid biedt op het gewenste resultaat. Dat werkt, want veel klanten geven aan dat ze onze begeleiding heel prettig te vinden.”

Waarom spreekt het makelaarsvak je aan?

“Ons beroep is de laatste jaren een stuk leuker geworden. Toen ik begon, wilden mensen vooral snel verkopen. In een typische kopersmarkt hadden ze ons niet nodig voor het zoeken naar een nieuwe woning. Vandaag de dag juist wel: een geschikte, fijne woning vinden is veel lastiger dan vijf jaar geleden. Mensen willen nu eerst iets nieuws vinden voordat ze hun bestaande woning verkopen. Dat betekent dat we hen bij zowel de aan- als verkoop begeleiden, wat de cirkel mooi rond maakt.”

Welke stappen wil je nog maken?

“Ik ben momenteel kandidaat register-makelaar/taxateur. Die K van ‘kandidaat’ – die wil ik er ooit nog vanaf studeren. Niet zozeer omdat mijn dagelijkse werk inhoudelijk veel verandert, maar wel omdat ik mijn makelaarstitel dan voor de rest van mijn carrière heb. Ik zou dan zelfs mijn eigen kantoor kunnen beginnen. Al is dat eerlijk gezegd nog geen ambitie. Daarvoor heb ik het hier veel te goed naar mijn zin.”