Zo gaat het eraan toe op onze afdeling VvE en vastgoedbeheer

Schakel je ons kantoor in? Dan staat er een team van medewerkers voor je klaar. Intern spreken we weleens van een trein die gaat rijden, met in elke wagon een specialisme. Neem onze afdeling VvE en vastgoedbeheer. Wat gebeurt er in dat ‘wagonnetje’ precies? We vroegen het aan technisch beheerder Rudy Weerts.

 

 

 

“Als afdeling VvE en vastgoedbeheer houden we de waarde van gebouwen in stand”, vertelt Rudy. “Daarvoor moeten we precies weten hoe een pand in elkaar steekt en welk onderhoud er nodig is. Over het algemeen beheren we in opdracht van een VvE: een Vereniging van Eigenaren. Ook het verlenen van acute zorg hoort bij ons vak. Denk daarbij aan klein dagelijks onderhoud of het verhelpen van storingen.”

Rugzak vol ervaring

Als je Rudy hoort praten, kun je bijna niet geloven dat hij pas sinds september bij ons werkt. Met een rugzak vol ervaring in de wereld van de technische sales zet hij zich sindsdien als technisch beheerder in voor onze klanten. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van de inzichten die hij in zijn vorige functie heeft opgedaan.

“Ik heb jaren gewerkt bij een groothandel voor bouwbedrijven”, aldus Rudy. “Daardoor weet ik hoe de hazen lopen in de bouw- en onderhoudswereld. Dat komt hier goed van pas, want als afdeling Beheer schakelen we heel wat schilders, stukadoors en onderhoudsbedrijven in. Dagelijks ligt er van alles op ons bordje: van een defect galerijlampje tot en met verstoppingen en lekkages. Daarnaast voeren we natuurlijk ook veel preventief onderhoud uit om problemen te voorkomen.”

Schakelen met stakeholders

Een kundige technisch beheerder is volgens Rudy klantvriendelijk en geduldig. Maar belangrijker nog: je moet goed kunnen schakelen met alle stakeholders. “Bewoners, pandeigenaren, ondernemers… er zijn heel veel betrokken partijen. Verzekeraars niet te vergeten, want in veel gevallen is een schade verzekeringswerk. Als afdeling hebben we veel partners met wie we aangenaam samenwerken. En we nemen altijd de tijd voor bewoners, want uiteindelijk gaat het erom dat zij fijn kunnen wonen.”