Vijf vragen aan…Joris Welten

In de rubriek ‘Vijf vragen aan..’ vragen we elke keer een medewerker van Van der Krabben de hemd van het lijf. Deze maand: Joris Welten, makelaar bij Van der Krabben Oss.

“Maar waarom dan naar Oss? Wat heeft onze mooie stad hen allemaal te bieden?”

“Hoewel Oss een aantrekkelijk prijsniveau heeft, zie je in veel gevallen dat het prijsniveau niet de enige factor is die meespeelt om ergens te gaan wonen. Oss heeft dan ook meer te bieden dan een aantrekkelijk prijsniveau. Oss is bijvoorbeeld een zeer groene gemeente, waar bovendien alle voorzieningen aanwezig zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een ruim en gevarieerd winkelaanbod, scholen, een bibliotheek, een zwembad, treinstations et cetera. Daarnaast is ook de ligging van Oss gunstig. Het ligt aan veelgebruikte uitvalswegen, en relatief dichtbij grote steden als Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Het mooie is dat heel vaak terughoren van mensen die in Oss zijn komen wonen dat het ze erg goed bevalt. Geluiden die we terughoren van mensen die in Oss komen wonen zijn positief, en dat is eigenlijk altijd zo geweest.”

Joris WeltenDe geluiden die we terughoren van mensen die in Oss komen wonen zijn positief, en dat is eigenlijk altijd zo geweest!

“Hoe ziet de toekomst van de Osse woningmarkt eruit?”

“Oss beschikt momenteel over een divers woonaanbod, van starterswoningen tot villa’s. Er is relatief veel nieuwbouw. Denk dan aan Park Zwanenberg, Componistenkwartier, of uitbreidingswijken zoals de Piekenhoef, Horzak, of de Oijense Zij fase 2. Ook bij de bestaande bouw is het aanbod veelzijdig. Er zijn tevens locaties voldoende voorhanden om door te gaan. De gemeente heeft zelf ook genoeg locaties beschikbaar om het potentieel te benutten. Wat dat betreft ziet de toekomst van het Osse woningaanbod er rooskleurig uit!”

“Wat maakt die NVM Open Huizen Dag nou zo aantrekkelijk?”

“Voor veel kopers is de NVM Open Huizen Dag een heel mooi moment om zichzelf breed te oriënteren. Het is laagdrempelig omdat er geen afspraak gemaakt hoeft te worden. Men kan dus zoveel huizen bezoeken als nodig, en dat in een kort tijdsbestek. Hierdoor vind je wellicht het droomhuis, maar kom je er waarschijnlijk ook achter wat je niet wil. En dat is minstens zo belangrijk! Tevens krijg je hier ook het verhaal van de verkoper mee, die je een hele hoop waardevolle informatie mee kan geven. De verkoper vertelt namelijk op basis van zijn eigen ervaringen over zaken als de buurt en de voorzieningen. We merken vaak dat potentiële kopers deze informatie erg waarderen!”

Kom ook naar de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 maart! Benieuwd welke huizen er meedoen? Bekijk hier het aanbod!