Donatie Voedselbank Oss en omgeving

Al enige tijd is hij actief voor de Voedselbank: Henk Snijders. In zijn rol als bestuurslid, en actief in de PR en voorlichting namens de Voedselbank Oss, zorgt hij ervoor dat de organisatie zich kan inzetten voor hulpbehoevenden in onze regio. Ook was hij betrokken bij de inzamelactie van Van der Krabben, waar hij met een uitstekend gevoel op terugkijkt. “We zijn erg blij met de inzet, actie en donatie van Van der Krabben!”

Donderdag 5 juli trokken enkele medewerkers van onze organisatie naar de Voedselbank om de cheque van € 1770,- te overhandigen, die door voorzitter Piet Coolegem en Henk Snijders in ontvangst werd genomen. “We hebben de campagne van Van der Krabben natuurlijk enthousiast gevolgd”, zo begint Henk te vertellen. “We hebben bijvoorbeeld erg veel leuke reacties gekregen op de zaterdag 16 juni, de dag van de Maasdijk en Global Goals in Oss.”

Het ingezamelde bedrag komt de Voedselbank goed van pas. “We krijgen subsidies van de gemeente, maar onze jaarlijkse uitgaven zijn hoog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het pand (aan de Rossinistraat, red.), de administratie, de transport en overige grote uitgaven. Donaties worden over het algemeen voor dit soort zaken gebruikt, en niet voor voedsel, wat vaak gedacht wordt”. Voedsel krijgt de Voedselbank namelijk vaak van supermarkten of producenten. “Wanneer producten beschadigd zijn, of uit een steekproef blijkt dat de inhoud te weinig is, belanden deze niet in de schappen. Wij van de Voedselbank kunnen hier echter nog veel mensen blij mee maken!”

Piet Coolegem, voorzitter Voedselbank Oss en omgevingWe zijn simpelweg erg blij dat we dit mede door de mooie donatie van Van der Krabben kunnen faciliteren!

Voor veel mensen heeft de Voedselbank een bredere functie dan slechts een plek waar men voedsel kan ophalen. Wanneer men in aanmerking komt voor de Voedselbank, wat overigens door een derde partij wordt getoetst, komt men eerst voor een kennismaking. Vervolgens kan men voedsel meenemen. “We merken dat veel mensen vaak wat eerder komen en een kopje koffie drinken. Zie het als een sociaal uurtje. Veel mensen kunnen uit financieel oogpunt bijvoorbeeld niet lid worden van een sportclub, en deze plek is dan een mooi alternatief om onder de mensen te komen. “We zijn simpelweg erg blij dat we dit mede door de mooie donatie van Van der Krabben kunnen faciliteren!”

Ook jij kunt helpen! Zo kun je zowel geld of voedsel doneren, of vrijwilliger worden en zo de Voedselbank draaiende houden. Mogelijkheden genoeg, zodat ook jij de helpende hand kunt bieden. Interesse? Bezoek www.oss.voedselbankennederland.nl voor meer informatie!