“Fijn om in Oss te werken én te wonen”

In Oss werken én wonen: Ryon Busser vindt het een uitstekende combinatie. In december begon hij als hypotheekadviseur bij Van Der Krabben Makelaardij. Hoewel dat nog niet zo lang geleden is, spreekt hij nu al van een voortvarende start. Vooral dankzij zijn nieuwe collega’s!

Vertel eens: hoe is je carrière begonnen?

“Sinds 2008 werk ik in de banken- en verzekeringswereld: ik heb jarenlang klanten geadviseerd over verzekeringen en bankproducten. Sinds enkele jaren ben ik mij verder aan het verdiepen in hypotheekadvies, omdat ik het leuk vind om in complexe materie te duiken. Ongeveer een jaar geleden ben ik toen volledig aan de slag gegaan als onafhankelijk hypotheekadviseur. Dat bevalt me goed.”

En waarom dan de overstap naar de hypotheken?

“Een huis is één van de grootste aankopen in je leven. Alles hangt ermee samen: zowel je huidige inkomen als je wensen voor de toekomst. Als financieel adviseur maak ik deze persoonlijke, complexe puzzel graag compleet. Zo krijgt de klant niet alleen een fijn huis, maar ook een zorgeloze financiële toekomst.”

En toen was daar onze vacature… Waarom reageerde je?

“Ik kende Van Der Krabben al lange tijd. Het is een interessante en grote speler op de regionale markt. Verder is het een veelzijdig makelaarskantoor met een goede naam in de regio. Ook niet onbelangrijk: ik ben zelf ook een tevreden klant bij van der Krabben. Die positieve ervaring is een van de redenen waarom ik heb gereageerd. En als laatste reden: ik ben geboren en getogen in Oss en woon op dit moment met mijn vrouw in de Mettegeupel. Ik vind het een groot voordeel om in de stad te wonen waar ik werk; ik weet meestal direct over welke woning het gaat.”

Hoe zijn de eerste weken bevallen?

“Tot op heden voel ik me erg welkom. De ontvangst was als een warm bad; ik voelde me meteen prettig bij mijn collega’s én op mijn werkplek. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de hypotheektak verder kan uitbouwen. Samen met Harm van der Pas natuurlijk, de ervaren hypotheekadviseur die hier al was.”

Wat wens je voor de toekomst?

“Ik hoop dat de mensen uit Oss mij weten te vinden voor een goed hypotheekadvies en al hun vragen over hypotheken. Verder hoop ik de klant een goed gevoel en veel vertrouwen te kunnen geven. In alle hectiek van de huidige markt een rustpunt te zijn, door een goed gedegen advies te geven. Want dat is belangrijk! Wat de uitkomst ook zal worden. We halen alles uit de kast om te denken in mogelijkheden. Maar altijd met de klant centraal met gedegen en verantwoorde keuzes. Dat de markt overspannen is moge duidelijk zijn. Oss wijkt niet af van dit landelijk beeld. Helaas is de markt wel ingewikkeld voor starters, maar we zijn creatief.”