Helma van de Camp: “Het moet hier in 2018 niet zo zijn dat mensen honger hebben.”

Het is bijna zover: Het 25-jarig jubileum van Helma van de Camp bij Van der Krabben. Een gewaardeerde kracht op de administratie bij onze vestiging in Oss. Op 16 juni zet Helma zich niet alleen in voor Van der Krabben, maar ook voor de Voedselbank Oss door mee te doen met de Maasdijk marathon. Helma gaat samen met een groot aantal collega’s die dag verschillende afstanden wandelen en hardlopen. Dat levert een mooie opbrengst voor de Voedselbank op, want Van der Krabben doneert € 7,50 voor elke gelopen kilometer van al zijn collega’s. Wist je dat de Voedselbank al voor € 5,- een voedselpakket kan samenstellen?

Ook Helma kijkt uit naar de Maasdijk, en is al druk bezig met trainen. “Ik houd van sporten”, zo begint ze te vertellen. “Ik kom uit Berghem, en ben daar lang actief geweest in het handbal. Ik vind het heerlijk om af te zien tijdens het sporten, en het gevoel te hebben dat ik écht wat gedaan heb. Op die manier kan ik mijn hoofd leeg maken. Ik probeer momenteel dan ook twee per week te trainen, omdat ik het leuk vindt en daarom goed voor de dag kan komen tijdens de Maasdijk!”

Helma van de Camp We moeten er met z’n allen voor zorgen dat kinderen ‘s ochtends niet met honger naar school gaan!

Het feit dat het Van der Krabben team loopt voor de Voedselbank Oss, wordt door Helma gezien als een prachtig initiatief. “Ik vind het mooi dat we dit doen”, zegt ze. “Het moet in 2018 in ons land niet meer kunnen dat mensen honger hebben. Het is schrijnend dat mensen een eerste levensbehoefte zoals eten en drinken niet zelf kunnen bekostigen, ook in onze eigen regio. Het is verborgen armoede en komt daarom niet vaak prominent naar buiten, maar het speelt wel degelijk. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat kinderen ‘s ochtends niet met honger naar school gaan!”