Op bezoek bij…
Jo en Corrie van Pinxteren-de Veer

“Mede dankzij Onno hebben we perfect af kunnen sluiten”

Als je 33 jaar ergens werkt, is de kans groot dat je gehecht raakt aan die werkomgeving. Zeker als het een fijne, warme praktijk is, zoals in het geval van Jo en Corrie van Pinxteren-de Veer. Zij verkochten eind 2020 hun tandartspraktijk aan de Zaltbommelseweg in Oss, om aan het Laar in Nistelrode verder te bouwen aan de toekomst. Jo en Corrie blikken met een goed gevoel terug op het verkooptraject. “Voor een groot deel dankzij Van der Krabben.”

 

 

 

 

 

 

 

Ben je ook op zoek naar jouw droomhuis? We helpen je graag!

Zoek hier binnen ons ruime huizenaanbod

Nadenken over de toekomst deden Jo en Corrie al vaker. Bijvoorbeeld over hoe mooi het zou zijn als ze hun praktijk konden uitbreiden van één naar meerdere stoelen, zodat dochter Emese en Jo tegelijk hun vak konden beoefenen. “Maar de praktijk Oss bood geen ruimte voor opwaardering”, vertelt Corrie. “We zaten aan onze taks qua capaciteit. Jammer, want wat is nou mooier dan de laatste jaren van je carrière samen met je dochter in dezelfde praktijk werken?”

Stroomversnelling

In de zomer van 2020 kwam dat scenario toch in beeld door een flinke groei van de praktijk. Zou het pand in Nistelrode, waar Jo al vijfendertig jaar een tandartspraktijk heeft, niet dé plek zijn om verder uit te breiden…? “Uiteindelijk hebben we de beslissing genomen: we gaan het gewoon doen”, aldus Corrie.

Helder verhaal

Nadat Corrie en Jo hun patiënten hadden ingelicht, kwam Onno langs. “Wat een fijn gesprek! Onno is een rustige, sympathieke man, zonder poeha en met een helder verhaal. Voor ons was meteen duidelijk dat hij het verkooptraject zou begeleiden. En nog meer goed nieuws: Onno vermoedde dat we onze praktijk met een woonbestemming zouden kunnen verkopen. Dat zou een positieve invloed hebben op de verkoopwaarde. Hij beloofde na het eerste gesprek meteen te informeren bij de gemeente.”

Goede vraagprijs

Onno’s vermoeden bleek juist: de praktijk kon als bedrijfspand met woonbestemming de verkoop in. “Dat betekende een heel andere verkoopprijs, dus je kunt je voorstellen dat we blij waren met dat nieuws”, vertelt Corrie. “Bovendien had Onno verschillende referentiepanden, zodat we snel een goede vraagprijs hadden bepaald. De verkoop zou best wel eens heel snel rond kunnen komen.”

Onno Ernst“Klanten behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden”

“Ik vind het mooi zoals Corrie en Jo me omschrijven. Het is ook waar: ik behandel iedere klant zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Dat betekent: belangrijke zaken geduldig uitleggen en altijd duidelijk communiceren. We mogen nooit vergeten dat de verkoop van een pand – of dat nou een woning of een bedrijfsgebouw is – voor de meeste mensen een bijzondere gebeurtenis is. Een makelaar die het wel even komt ‘regelen’, daar zit je niet op te wachten. Natuurlijk ben ik zakelijk als het moet, maar wel altijd met beide benen stevig op de grond. En dat van ‘de laatste keer de deur op slot doen’ klopt ook. Ik voelde dat Corrie en Jo een sterke connectie hadden met het pand. Dan is het alleen maar mooi om hun de gelegenheid te geven om dit hoofdstuk symbolisch af te sluiten.”


Snelle verkoop

Wat heet: al voordat het pand online in de verkoop ging, meldde de eerste geïnteresseerde zich. Een dag later volgde het eerste bod. “Veel te laag”, blikt Corrie terug. “Maar na een tweede bod, een tegenbod van ons en een derde bod waren we er uit. Twee dagen na de eerste bezichtiging! En dat was niet alleen praktisch fijn, het betekende ook dat we een heel mooie periode van 33 jaar op een goede manier af konden sluiten. Had onze praktijk een jaar te koop gestaan, dan waren we met een heel ander gevoel vertrokken. Dit was perfect.”

Nieuwe werkplek

Inmiddels genieten Jo en Emese iedere dag van het samenwerken op hun werkplek in de oude melkfabriek aan het Laar in Nistelrode. Corrie trouwens ook: zij verhuisde met haar praktijk naar een pand dat letterlijk om de hoek ligt, zodat het hele gezin dicht bij elkaar actief is. Terugkijkend concludeert Corrie dat alles snel, maar goed is verlopen. “Heel mooi was het moment dat Onno ons bij het verlaten van de praktijk vroeg: ‘Willen jullie voor de laatste keer de deur op slot doen?’ Een heel mooi gebaar, dat me destijds raakte en me nog steeds kan ontroeren. Onno is een eerlijke, oprechte makelaar, met wie we vanaf het eerste moment een klik hadden. Mede dankzij hem hebben we een waardevolle fase in ons leven op de juiste manier kunnen afsluiten.”