Op bezoek bij…
Familie Kuijk

Lees het verhaal van Koen Kuijk

“Alleen maar lof voor deze werkwijze”

Vier tienen. Met die klinkende rapportcijfers waardeerde Koen Kuijk de samenwerking met Van der Krabben Makelaardij. Hij verkocht zijn oude woning via ons kantoor én schakelde ons in voor de aankoopbegeleiding van zijn nieuwe woning. Begin juni 2021 verhuizen Koen, zijn vrouw Ilse, hun kinderen Sven en Lynn én een kom guppies naar hun nieuwe woning aan de Vlinderstraat in Oss. “Van der Krabben heeft alle beloftes waargemaakt.”

 

 

 

 

“We zaten op zich nog prima in ons huis aan de Slotgracht”, vertelt Koen. “Maar een wat ruimere woonkamer was al een tijdje een wens, zeker met onze opgroeiende kinderen. We konden wel uitbouwen, maar dat zou ten koste gaan van de toch al niet al te grote tuin. Verhuizen was dus de beste optie. Maar we wilden die stap alleen wagen als we er niet een beetje, maar écht op vooruit zouden gaan.”

Overwaarde

Wat Koen en Ilse afremde, was het financiële plaatje. Want ze kochten hun oude woning in 2007, net voor de bankencrisis. “We hebben dus nog echt de hoofdprijs betaald”, aldus Koen. “De laatste jaren zijn de huizenprijzen weer omhoog gegaan, voor ons het moment om te gaan rondkijken. De waarde waarop onze woning werd getaxeerd, gaf ons daarbij het gevoel dat we goed zaten. We zouden ons huis met overwaarde verkopen.”

Veel plussen

Toen Koen en Ilse de woning aan de Vlinderstraat te koop zagen staan, stapelden de plussen zich al gauw op. “Een flink grotere woonkamer, een bijna dubbel zo grote tuin, grotere slaapkamers voor de kinderen, een eigen oprit… En het belangrijkste: deze woning viel in onze prijsrange. We wisten dat je in een snelle markt meteen moet handelen, dus we hebben vrijwel meteen een bod uitgebracht, nog voordat we onze eigen woning te koop zetten.”

Rust in het proces

Op dat moment was Van der Krabben al in beeld. Voor de verkoop van Koen en Ilses oude woning, maar ook voor de aankoopbegeleiding van de nieuwe. “Dat gaf ons rust, de wetenschap dat er iemand voor je achteraan zit die het wereldje goed kent. Onze contactpersoon, Wesley van Vlijmen, heeft een heel nuttige rol gespeeld bij de bemiddeling in de aankoopvoorwaarden. Zo wist hij in overleg met de verkopende partij een lastige clausule te verwijderen, waardoor ook het laatste stukje onzekerheid verdween.”

Koen KuijkOnze contactpersoon, Wesley van Vlijmen, heeft een heel nuttige rol gespeeld bij de bemiddeling in de aankoopvoorwaarden.

Wesley: “We reageren altijd met plezier”

Bereikbaarheid is een belangrijke meerwaarde voor Van der Krabben Makelaardij. Koen gaf het al aan: ook Wesley was praktisch altijd beschikbaar. Wesley: “Het is aan ons om te voorkomen dat klanten een nummer worden. Vooral op dagen dat we overdag veel in afspraken zitten, is het fijn dat mensen ons ook ’s avonds kunnen bereiken. En als het contact goed is, is reageren voor ons eerder een plezier dan een opgave.” Verder was de kennis van de wijk waar Koen en Ilse woonden, een voordeel in het verkooptraject. Wesley: “Onze referentiepanden hebben geholpen bij het bepalen van een sterke verkoopprijs. Wat niet betekent dat het standaard werk werd, want ieder huis heeft unieke eigenschappen. Bij Koen en Ilse waren dat bijvoorbeeld de dakkapel waardoor ze een extra slaapkamer hadden gecreëerd, de gerenoveerde badkamer en toilet, de aangepaste keuken… Dat is het leuke aan ons vak: het is iedere keer weer maatwerk.”


Binnen een week verkocht

De koop was snel gesloten. Ook de verkoop van hun oude woning verliep vlot. Koen: “Op zaterdag stond het op Funda en tijdens de kijkrondes op woensdag en vrijdag meldden de uiteindelijke kopers zich al. Binnen een week was het rond! Dit bevestigde wat we hadden verwacht: Van der Krabben is een bekende speler met een groot bestand aan potentiële kopers. Ook het feit dat ze onze wijk goed kennen, speelde een rol. Vrijwel altijd als er hier een woning te koop staat, is Van der Krabben de verkoopmakelaar. Wesley voelde bijvoorbeeld haarfijn aan wat een reële vraagprijs was.”

Altijd bereikbaar

Wesley nam namens Van der Krabben zowel het verkoop- als het aankooptraject voor zijn rekening. “Mede dankzij hem verliepen beide trajecten perfect”, stelt Koen. “Wesley schetste steeds helder wat er zou gebeuren en maakte alle afspraken waar. Ook wilde hij zeker weten dat we ons geen nummer zouden voelen, iets wat mensen bij een grote speler als Van der Krabben misschien verwachten. Wesley loste dat op door ons meteen zijn mobiele telefoonnummer te geven en ook écht bereikbaar te zijn. En als hij niet meteen op onze oproep of appje kon reageren, kwam hij er altijd snel op terug, ook al was dat later op de avond. Ontzettend fijn!”

Perfecte rapportcijfers

Inmiddels bereiden Koen, Ilse, Sven en Lynn (en de guppies) zich voor op de verhuizing (2 juni 2021). “We kijken erg uit naar dat moment. Het is in deze tijd wat lastiger om een nieuwe keuken en vloer uit te zoeken, maar gelukkig kunnen we ondanks corona goede afspraken maken met de leveranciers. Voor Van der Krabben hebben we alleen maar lof. Van het begingesprek tot aan de laatste handtekening was alles duidelijk en zijn alle afspraken nagekomen. Dan verdien je wat mij betreft ook perfecte rapportcijfers. Wij zouden Van der Krabben zonder twijfel aanbevelen.”