Lege kantoorruimten door corona; zo staat het ervoor in Oss

‘Den Bosch telt bijna 100.000 vierkante meter aan lege kantoorruimten’. Onlangs publiceerde Brabants Dagblad een verhaal over de stevige impact van corona op de kantorenmarkt in de provinciehoofdstad. Maar hoe is dat in Oss? We vroegen het onze BOG-makelaar Onno Ernst.

“De 100.000 vierkante meter in Den Bosch tikken we in Oss natuurlijk niet aan”, aldus Onno. “Maar uiteraard beïnvloedt corona ook de kantorenmarkt in onze gemeente. In totaal staat er momenteel ongeveer 60.000 vierkante meter bedrijfsruimte leeg. Of dat erg is? Een gevulde bedrijfsruimte is natuurlijk altijd beter. Maar net als in Den Bosch verwachten we in Oss in 2021 een flinke inhaalslag. Ondanks dat corona er nog steeds is, zien we dat de markt alweer voorzichtig aantrekt.”


Onno Ernst“Een zakelijk thuis blijft superbelangrijk”

Thuiswerkers

Dat komt volgens Onno vooral doordat ondernemers bij het kiezen voor (nieuwe) bedrijfsruimte bewuster kijken naar vierkante meters. Niet in de laatste plaats door de vele thuiswerkers. “De kans is groot dat medewerkers straks (deels) thuis willen blijven werken. Dus hoeveel ruimte heb je dan precies nodig? Maar ook: wat wil je medewerkers graag bieden als ze straks weer op kantoor zijn?”

Die laatste vraag wordt volgens Onno steeds belangrijker. “Ondernemers en medewerkers zullen ook in de toekomst veel tijd blijven doorbrengen op kantoor. Een zakelijk thuis blijft dus superbelangrijk. Door ons netwerk kunnen we ondernemers als geen ander helpen om die perfecte stek te vinden.”