Thuis in de regio met Helma

“Genieten van de weidse polder en een magisch bos”

Thuis in de regio. Wat betekent dat eigenlijk? In ieder geval dat we weten wat er leeft en begrijpen wat wonen en leven hier zo prettig maakt. In deze rubriek nemen onze medewerkers je mee naar hun favoriete plekken in de regio. Deze keer: administratief medewerkster Helma van de Camp.

 

 

 

 

Helma kan niet kiezen; ze heeft twee favoriete plekken in de regio. En beide zijn haar even dierbaar. Zo geniet ze elke keer opnieuw van de weidse vergezichten in de polder tussen Berghem en de Maas, waar ze is geboren en getogen. Maar als lid van de toneelvereniging Hoessenbosch wil ze ook graag dit openluchttheater noemen, midden in het bos. “Weet je hoe bijzonder het is dat we in deze regio zó veel keuze hebben op fiets- en wandelafstand…”

Torentje van Ravenstein
Helma wandelt en fietst graag. En dan het liefst de polder in, richting Ravenstein of de Maasdijk. “Je kunt er heerlijk ver kijken en het is een prachtig stukje natuur. Het voelt ook vertrouwd, alsof ik elke keer weer een beetje thuiskom. Die weides, slootjes, koeien, dijken en in de verte, bij helder weer, de verschillende kerktorentjes van de omliggende dorpen. Dé plek om de batterij weer op te laden.”

Fijne fietsroutes
Je leest het: Helma is enthousiast over de vele, goede wandel- en fietsroutes in de regio. Routes door uiteenlopende landschappen, waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving. “Of je nou naar Herperduin, de bossen van de Maashorst of de polder wil gaan; alle routes zijn goed verzorgd en op de meeste plekken heb je geen last van snelverkeer.”

Helma van de Camp“Of je nou naar Herperduin, de bossen van de Maashorst of de polder wil gaan; alle routes zijn goed verzorgd en op de meeste plekken heb je geen last van snelverkeer.”

Openluchttheater

Dan haar tweede favoriete plek: Hoessenbosch, een bosrijk gebied ten zuidoosten van Berghem. “Het is een heerlijk bos met leuke wandelpaden. Met onze kleinkinderen lopen we graag over het Osjespad, vlakbij het Ganzenven.” Toch maakt vooral het openluchttheater het bos bijzonder voor Helma. “Een voorstelling in de buitenlucht, midden in de natuur, is echt een speciale belevenis. Ik hoop dan ook echt dat in juni 2022 “De Koning van Katoren” door kan gaan.
Door corona is deze voorstelling in 2020 en in 2021 helaas geannuleerd. Het is geweldig om in de huid te kruipen van je personage, om een heel ander typetje te spelen. Op zo’n magische locatie bovendien.”