“De harde overgang van stad naar natuur maakt het speciaal”

Thuis in de regio. Wat betekent dat eigenlijk? In ieder geval dat we weten wat er leeft en begrijpen wat wonen en leven hier zo prettig maakt. In deze rubriek nemen onze medewerkers je mee naar hun persoonlijke favoriete plekken in de regio. Deze keer: makelaar Wesley van Vlijmen.

Bijzondere plekken zijn er in Oss volgens Wesley in overvloed. “Toch is er een locatie die er voor mij uitspringt. Een plek die we allemaal kennen, maar op het eerste oog niet zo speciaal lijkt. Je moet het namelijk wel willen zien.”

Harde overgang
Wesley doelt op het kruispunt waar de Oijenseweg de Frankenbeemdweg en de Spitsbergerweg snijdt. Daar waar de drukke woonwijk Oijense Zij stopt en de vrije polder begint. Met linksvoor de golfbaan en iets verderop de landwinkel van Boer Spierings.

“De harde overgang van stad naar natuur maakt het voor mij tot een speciale plek”, legt Wesley uit. “Omdat ik hier dichtbij woon, kom ik er regelmatig. Soms op de fiets, soms wandelend met de hond. Heerlijk om na een drukke werkdag even tot rust te komen. Op nog geen vijf minuten van huis sta ik midden in het groen. Zonder lawaai om me heen en met mijn neus in de wind.”

Ontsnappen
Laat er geen misverstand over bestaan: Wesley is een stadsmens. Het liefste heeft hij veel mensen en beweging om zich heen. Maar het is ook fijn om daar zo nu en dan even aan te ontsnappen.

“Daarom woon ik met zoveel plezier in Oss”, aldus Wesley. “De natuur is hier altijd dichtbij. Hier aan de noordzijde van de stad is het contrast misschien wel het grootste. Zodra je de ‘balustrade’ van woningen voorbij bent, kun je kilometers ver kijken. ’s Ochtends is het hier het mooiste. Dan zie je de dauw ontstaan en heb je de weg voor jezelf. En ‘s avonds zie je de zon in het westen ondergaan.”

Verborgen paden
Wesley nodigt iedereen uit om ook eens van ‘zijn’ favoriete plek in de regio te komen genieten. “Als ze maar niet allemaal tegelijk komen”, lacht hij. “Alhoewel: het gebied ten noorden van Oss is enorm uitgestrekt. Er liggen veel verborgen paden die je naar onbekende plekken leiden en op prachtige uitzichten trakteren. De eerste kilometers van het buitengebied hebben verrassend veel te bieden.”