Binnenkort te proeven: Van der Krabben-bier!

Dat Van der Krabben een veelzijdig makelaarskantoor is, wist je waarschijnlijk al wel. Maar wat niet veel mensen weten, is dat we ook ons eigen bier brouwen. Huh? Ja, je leest het goed: bier! De hoogste tijd om hier wat meer over te vertellen. En wie kan dat nou beter doen dan onze eigen Chef Bier: assistent-makelaar Wesley van Vlijmen…

 

 

Van der Krabben Makelaardij en bier. Hoe zit dat?

“Ik ben een groot bierliefhebber en ken het Osse bierwereldje goed. Vorig jaar opperde ik om onze standaardrelatiegeschenken zoals een bos bloemen te vervangen door een bierpakket. Wat bleek? Ons kantoor is gevestigd in de voormalige brouwerij De Pijl van Burgemeester van den Elzen. Dat is toch bijzonder? Een burgemeester die ook bier brouwde.”

 En toen?

“We dachten: waarom ontwikkelen we niet ons eigen bier? Dat was een mooie huiswerkopdracht in coronatijd. Zelf brouwen was geen optie, dus ik kwam al snel uit bij brouwerij Muifel. Die brouwers ken ik goed van het speciaalbierfestival Pruuven dat ik mede organiseer. Het is goed sparren – en bierproeven – met die lui. Ze denken met ons mee en hebben een heel fijn biertje voor ons gemaakt. Heel ‘vervelend’ dat we liefst drie keer moesten proeven voordat we de juiste smaak hadden…”

Wesley van Vlijmen"Pils is lekker hoor, maar er gaat niets boven een speciaalbiertje."

Pils of bier?

“Pils is lekker hoor, maar er gaat niets boven een speciaalbiertje. Als Chef Bier zorg ik ervoor dat er op kantoor ook altijd een paar bijzondere biertjes in de koelkast liggen. Het Van der Krabben-bier is een heel toegankelijk blond biertje geworden. Het past bij ons imago: geen poespas, maar gemoedelijk. We hebben gekozen voor Elzasbier, want dat brouwde die oud-burgemeester ook.”

Kom maar door met dat bier!

“Helaas, het is er nog niet… We hadden gehoopt het bier te presenteren bij de grootse opening van ons verbouwde pand. Maar dat ging om welbekende redenen niet door. Het hele recept staat nu klaar om gebrouwen te worden. Dus hopelijk kunnen we er binnenkort eindelijk van gaan genieten.”

Waar kunnen we het proeven?

Als je via ons een pand koopt of verkoopt. Het bier ligt straks niet in de winkel en wordt ook niet getapt op feestjes of festivals. Het is echt een uniek relatiegeschenk met een speciaal ontworpen label en cadeauverpakking. Ik ben er ongelofelijk trots op!”