Realiseer jezelf dat een aankoopmakelaar uiteindelijk geld oplevert!Dave de Jongh

VIJF VRAGEN AAN…Dave de Jongh

In de rubriek ‘Vijf vragen aan..’ vragen we elke keer een medewerker van Van der Krabben de hemd van het lijf. Deze maand: Dave de Jongh, makelaar bij Van der Krabben Uden.

“Om te begrijpen wat de aankoopmakelaardij inhoudt, is het misschien goed om te weten wat een aankoopmakelaar niet doet.”

Dat is inderdaad een goed uitgangspunt. Een aankoopmakelaar moet per definitie onafhankelijk zijn in het advies dat hij/zij doet. Het is daarbij onmogelijk dat de aankoopmakelaar advies geeft over een huis dat hij zelf in de portefeuille heeft. Ook mag een aankoopmakelaar niet taxeren, omdat in dat geval de onafhankelijkheid richting de bank niet gewaarborgd kan worden. Dit zijn belangrijke verschillen met bijvoorbeeld de verkoopmakelaardij.

“Helder. Dus even kort samengevat; Waarom is het verstandig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen?”

“De belangrijkste reden is naar mijn mening dat de aankoopmakelaar door de bekende ‘roze wolk’ heen kan prikken. Wanneer je als aankopende partij verliefd bent op het huis, wil het nog wel eens gebeuren dat men de realiteitszin wat verliest en niet helemaal in staat is alle voordelen en nadelen realistisch tegen elkaar af te wegen. Bij een aankoopmakelaar valt het emotionele stuk weg. Het is echter belangrijk het goede gevoel niet uit te schakelen, want het gevoel is veelzeggend. Ik zeg altijd: Heb er als koper zijnde eerst een goed gevoel bij, en pas dan is het tijd om ons op te bellen. Tevens kan een aankoopmakelaardij net even wat scherper onderhandelen. Het is dan ook belangrijk om te realiseren dat een aankoopmakelaar in het beginsel geld kost, maar het uiteindelijk geld oplevert!”

“Waar ligt de kracht van Van der Krabben als het gaat over de aankoopmakelaardij?”

“We zijn met Van der Krabben een relatief grote speler op de lokale markt. Dat betekent dat we op veel plekken komen, en op veel plekken uitgenodigd worden. We weten dus ook vrij snel welk object waar te koop komt te staan, en hierdoor kunnen we proactief meedenken met potentiële kopers of zoekenden. Doordat we tevens een groot team hebben kunnen we snel schakelen en meerdere mensen bedienen!”

Op zoek naar je allereerste huis, of klaar voor een vervolgstap? We helpen je graag! Op het gebied van aankoopmakelaardij kun je bij ons terecht voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. En zit er tussen het aanbod niet helemaal bij wat je zoekt dan denken we actief met je mee wanneer jij je inschrijft in ons zoekerssysteem. Neem contact op!