"Het is leuk als ze een hypotheek bij me afsluiten, maar het is nog leuker als ze zeggen dat het een verhelderend gesprek was.”Harm van der Pas

Vijf vragen aan…Harm van der Pas

In de rubriek ‘Vijf vragen aan..’ vragen we elke keer een medewerker van Van der Krabben de hemd van het lijf. Deze maand: Harm van der Pas, Erkend financieel adviseur (EFA) en Kandidaat register makelaar-taxateur bij Van der Krabben.

Harm van der PasWat we vaak zien gebeuren, is dat mensen teveel waarde hechten aan gegevens die zij inwinnen op het internet of bij bekenden om hen heen. In de praktijk blijkt het dan zo te zijn dat bepaalde regels voor die persoon toch net weer even anders liggen.
Harm van der PasMensen hebben al snel de neiging om te kijken naar de kosten van het advies, maar ik adviseer echt om verder te kijken dan dat. Vraag jezelf af of de desbetreffende adviseur echt met jou bezig is, en of hij rekening houdt met jouw ideeën, wensen en mogelijkheden.

“Wanneer mensen een hypotheek afsluiten, waar moeten ze dan eigenlijk allemaal op letten?”

“Het gevoel over het verkregen advies moet goed zijn. Dat is de allerbelangrijkste voorwaarde om een hypotheek af te sluiten. Mensen hebben al snel de neiging om te kijken naar de kosten van het advies, maar ik adviseer echt om verder te kijken dan dat. Vraag jezelf af of de desbetreffende adviseur echt met jou bezig is, en of hij rekening houdt met jouw ideeën, wensen en mogelijkheden. Wanneer een adviseur hier rekening mee houdt is de hypotheek namelijk aangepast op de individuele situatie. En dan gaan het niet alleen over de huidige individuele situatie, maar ook de individuele situatie over tien of twintig jaar. Zie het als een stip aan die horizon, die te allen tijde aansluit op het pad dat jij en de mensen om je heen uitstippelen!”

Ook behoefte aan een onafhankelijk hypotheekadvies? Harm helpt je graag! Bel 0412 63 29 28, of stuur hem een e-mail op h.pas@krabben.nl. We voorzien je graag van passend advies!