Wesley van Vlijmen: “Het mag niet zo zijn dat kinderen zonder eten naar school gaan.”

Sinds november vorig jaar is hij werkzaam op het kantoor bij Van der Krabben in Oss: Wesley van Vlijmen. Met zijn 25 jaar is hij een jonkie op kantoor, een plek waar hij overigens zijn draai heeft gevonden. “Ik heb het enorm goed naar m’n zin”, zegt hij. “Ik kom met veel verschillende mensen in contact, een aspect dat me zeer goed bevalt. Bovendien kan ik hier met mijn commerciële achtergrond goed mijn ei kwijt.”

Op zaterdag 16 juni loopt Wesley tijdens de Maasdijk voor de Voedselbank Oss. De tien kilometer hardlopen is de afstand die hij die dag gaat trotseren. Sporten is iets dat hij ook zijn vrije tijd graag doet. “Ik deed vroeger veel aan ‘obstacle runs’. Dit zijn evenementen waarbij je hardloopt en onderweg modder, water en allerlei andere obstakels tegenkomt. Recent is het wat minder geworden, maar door de Maasdijk ben ik weer gaan trainen. Ik train nu ongeveer vier keer per week.” Bewegen is dan ook iets dan voor hem ontspannend werkt. “Sport is voor mij ontlading. Het uitputten van mijn lichaam vind ik heerlijk. Overdag ben ik vooral bezig met m’n hoofd, dus het is lekker om ‘s avonds dan even mijn lichaam te vermoeien!”

Wesley van VlijmenDe Voedselbank in het bijzonder is een initiatief dat ik een warm hart toedraag.

Het feit dat Wesley die zaterdag ook nog eens geld bij elkaar loopt voor de Voedselbank Oss, vindt hij super. “Ik vind het uiteraard altijd goed als er evenementen met deze doeleinden georganiseerd worden. De Voedselbank in het bijzonder is een initiatief dat ik een warm hart toedraag. Het feit dat mensen geen eten hebben, niet goed voor hun kinderen kunnen zorgen en ze zonder eten naar school gaan is pijnlijk. Elk humaan denkend mens vindt dat deze basisbehoeften er altijd moet zijn.”